Kötelező olvasány lesz a “hatszázezer” vallomás?

Amerikai támogatás a magyar[ajkú] holokauszt-túlélők vallomásainak lefordításához?
2006. március 5., vasárnap 10:30 Magyar Rádió Online

Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára – aki a New York közelében megrendezett magyar kulturális fesztiválon vesz részt – néhány órára Washingtonba látogatott, hogy a pénzügyi támogatás lehetőségeit kutassa a minisztérium egyik internetes programjához.
A program magyar holokauszt-túlélők sorsvallomásait gyűjtötte egybe, mindjárt a második világháború után. Magyarul már teljes egészében hozzáférhető dokumentumokról van szó, azonban szeretnék ezt angolul is megjelentetni, és a politikai államtitkár ez ügyben keresett – és talált – támogatót, Andy Baker személyében, aki az Amerikai Zsidó Bizottság külügyekért felelős vezetője. Valószínűleg az oktatási és kutatási célokra is felhasználható jóvátételi alapokból sikerül pályázatok révén támogatást kapni.+++csepeli_gy.jpg

oooOooo

Az alábbi sorokat nem a magyargyûlölõ, Kanadába emigrált Landesmann rabbi írta, hanem Csepeli György minisztériumi politikai államtitkár.

“Pesszimizmus, öngyûlölet, kishitûség, irigység, felelõsség elhárítása, ötlettelenség és fantáziátlanság jellemzi a domináns magyar nemzeti karaktert, amelynek alapvonását Móricz annak idején barbarizmusnak jellemzett.”

Köszönjük Internet! Most az átlag állampolgár is megismerkedhet a politikai államtitkár személyével, belső titkaival és hogy tulajdonképpen hová tartozik. A kigyûjtött aranyköpéseinek utolsó részébõl átsüt a teljes magyargyûlölet, a felsõbbrendû ember lenézõ, megvetõ megnyilvánulása. Magyar? Csepeli magyarnak képzeli magát, s ezért úgy gondolja, hogy jogos neki a belülrõl való kritizálgatás, s hogy véleményt mondhasson — úgy általánosságban — a magyarságról. De vajon Csepeli magyar-e, vagy csak magyarországi lakos? Ez a néhány sor azt bizonyítja, hogy semmi köze a magyarsághoz!

sickle_on_us_flag.jpgHáborúk, Trianon, Jalta, deportálások, kínzások, Szibéria, erőszakos kitelepítések, ÁVÓ-ÁVH Rákosi-Kádár-idők, Ceausescu, csehszlovák “emberiesség”, tömeges délvidéki és felvidéki, erdélyi magyargyilkosságok… folytassam? Budapesten kinek jut az eszébe, hogy a borzalmakat átszenvedett magyarok (csak így egyszerűen: MAGYAROK) vallomásainak összegyűjtéséhez és idegen nyelvekre való lefordításához pénzügyi támogatást keressen New Yorkban? – /Hazánkért/

Reklámok
Explore posts in the same categories: Propaganda

%d blogger ezt kedveli: