Drótpostán érkezett otthonról

Kedves Tóth Judit!

MTI hír 2006.03. 28 /részlet/: "Csurka István hangsúlyozta a sajtónak: a MIÉP április 1-jére tervezett választási nagygyűlése, miután azt a rendőrség betiltotta, minden egyéb híresztelés ellenére elmarad. Elmondta: az volt a szándékuk, hogy az MSZP-t eltereljék a hősi szobroktól, egyetlen távozási útvonalat hagyva nyitva számukra az Állatkert felé. Hamisnak nevezte azt a híresztelést is, hogy a MIÉP-Jobbik április 4-én bármilyen gyűlést szervezne a Magyar Televízió elé vagy máshová. Kifejtette: a Szabadság téri szovjet emlékművet természetesen le kell bontani, de ezzel szerinte ma már nem lehet kampányolni. A Jobbik által a térre meghirdetett gyűlést "egy-két ember magánakciójának" […?] nevezte, hozzátéve, "szeretné, ha rendet raknának a Jobbik soraiban." […?] Azt mondta, a MIÉP-Jobbik képviselőjelöltjei folytatják országos kampányukat, és az egykori ünnepen semmit nem kívánnak tenni. Ehhez azt fűzte hozzá, hogy "a magyarság április 4-ét, mint rossz emléket régen elfelejtette."

"Eszkimó" írja ótthonról:

Eszerint Csurka is lebontatná a Szabadság téri emlékművet. A hírrel kapcsolatban, hogy Csurka betámadta a Jobbikot, rögtön azt lehetne kérdezni: Cui prodest? – Kinek érdeke? Azoknak, akik szeretnének a két összefogó párt közé éket verni. Lehet, hogy Csurka hibázott politikailag, de most nem ezt kéne dobra verni. Talán sokkal fontosabb dolgot látott meg Molnár Tamás Az utolsó szalmaszál c. cikkében.

A Fidesz azért dolgozik, hogy csak három parlamenti párt maradjon és szándékosan úgy intézi a dolgokat, hogy ismét az MSZP kezébe hulljon a győzelem. Álnokul becsapja saját szimpatizánsait, a balek nemzetieket, miközben azt mímeli, hogy gatyarepesztő igyekezettel mindent megtesz. Nem ezzel kéne inkább foglalkozni?
Üdvözlettel: Eszkimó +++

Igen, megkérdezhetnénk: valóban kinek az érdeke, hogy Csurka alkalmasint felelőtlenül nyilatkozik és cselekszik? Mire való ez az állandó 'húzd meg-ereszd meg' politika? Valóban Cui prodest? Mire való az emberek állandó félrevezetése és megtévesztése? Miért nem lehet soha tiszta vizet önteni a pohárba? És ha kerül is víz abba a pohárba, — legtöbbször csak félig, sohasem teli, — az is zavaros? Valaki vagy akarja lebontatni a szovjet emlékművet vagy nem? Ez félig nem megy! Olyan nincs, hogy most nem, majd inkább legközelebb, amikor megbékéltek a kedélyek. Nincs jogom a magyarság helyett beszélni, de én tiszta szívemből hiszem, hogy aki ma még abból az időből itt él köztünk, a sírig sem felejtheti el 1945. április 4-ét! Miért csak másoknak megengedett a "Soha nem  felejtünk, soha nem bocsájtunk meg!" Ezt jobb lesz, ha Csurka is észben tartja! Érdekes, ha közlésre kerül a Csurka politikai baklövése, akkor nem ő, hanem azok a felelős éketverők, akik a nyilvánosság elé tárják? Csurka Istvánnak ajánljuk: előbb gondolkodjon, aztán beszéljen! TJ

Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: