Mit akar George Soros?

george_moneybags_soros.jpgGeorge Soros a magyarországi választási kampány kezdete előtt nyújtott 43,5milliárd forintos, azaz negyvenhárommilliárd ötszázmillió forintos kiegészítőadományt a budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) számára. Csak remélni tudjuk, hogy ez az összeg az egyetem, a hazai felsőoktatás javát szolgáljaés ebben az esetben nem a Grúziához vagy Ukrajnához hasonlóan a magyar belpolitikai folyamatokba történő beavatkozásról, van szó. Éppen ezért furcsa, hogy „a magyarországi születésű üzletember” az amerikai http://www.slate.com kimutatása szerint a tavalyi év végén minden korábbitámogatást meghaladó összeget, 205,9 millió dollárt adományozott a budapesti Közép Európai Egyetemnek (CEU). Ez az összeg megjelenik a CEU honlapján is, azzal a további 24,2 millió dollárral együtt, amelynek adományozására Soros még kötelezettséget vállalt az egyetem üzleti iskolája számára. Mindez 43,5 milliárd forintot jelent, kiegészülve 5,1milliárd forinttal.

Felvetődik a kérdés, ha Soros György a 2004 őszétől 2005 nyaráig tartó tanulmányi év költségeihez 4,7 milliárd forinttaljárult hozzá és a 2005-2006-os tanévre 5,1 milliárd forintot ajánlott fel,akkor mire szolgál a – valószínűleg a 43,5 milliárd forintos kiegészítőadomány, amely több mint nyolcszorosa a szokásos összegnek? /Jobbik/

:: George Soros—$205.9 million to Central European University. Soros, 75, chairman of Soros Fund Management, a hedge-fund management firm in New York, gave $205.9 million to Central European University in Budapest, Hungary, for its endowment and pledged another $24.2 million to the university's business school. Soros, who is Hungarian-American, helped found the university, which opened in 1991.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Propaganda, Társadalom

%d blogger ezt kedveli: