Pénzrendszer + Országrablás

A negyedéves hiány 789,2 milliárd forintra rúg, 304,3 milliárddal több az egy évvel korábbinál.

A PM 698 milliárdot várt. Egy hónap alatt 42 milliárd forinttal emelte meg a PM a központi költségvetés márciusi kiadási elõirányzatát, ám az elõzõ hónapra vonatkozó egyenleg-elõirányzat nem változott, a tárca ugyanis hasonló mértékben növelte bevételi várakozását is. Az elsõ negyedévben – egyszeri tételekkel korrigálva – az egész évre tervezett deficit több mint 60 százaléka halmozódott fel.

Eszerint a múlt hónapban a költségvetés hiánya hajszálnyival meghaladta a 350 milliárd forintot, mintegy 90 milliárddal felülmúlva a pénzügyi tárca prognózisát. A Magyar Nemzet nemrégiben szellõztette meg, hogy a tervezettnél 100 milliárd forint körüli összeggel nagyobb lett az államháztartás márciusi hiánya.

Varga Mihály (Fidesz) néhány napja azt közölte: számításai szerint a hiány kiugró, 360 milliárd forint körüli mértéket ért el márciusban, ami azt jelenti, hogy közel 790-800 milliárd forint lesz az államháztartás elsõ negyedéves hiánya.

"Ez azt is jelenti, hogy ezzel már az éves hiánycélnak a több mint 50 százaléka az elsõ három hónapban teljesült" – vélekedett. Emlékezetes, a kormánynak a választások elõ fordulója elõtt kellett volna nyilvánosságra hozni az adatokat, ám ezt csak ma tette meg. Napi Online-mno.hu +++

globemoney.jpgA kormányváltás a kérdés, a pozíciók másodlagosak
2006. április 11.

Pokorni Zoltán szerint az a kérdés, hogy lesz-e kormányváltás, ezért másodlagos, hogy ki milyen pozíciót tölt be. A Fidesz alelnöke az MTV Nap-kelte címû mûsorában kedden reggel történelmi pillanatról beszélt, amelyben szerinte az alapkérdés az, hogy lesz-e kormányváltás.

És Pénzrendszer-váltás nem lesz? Pokorni Z. arra nem gondol, hogy egyidőben a Pénzrendszertől is meg kellene már szabadítani az országot? Ha a Fidesz újra átvenné a kormánykereket, mit kezdene a csillagászati államadóssággal? Tóth Judit +++

Explore posts in the same categories: Országrablás, Politika, Propaganda

%d blogger ezt kedveli: