Kitüntetés a Román Akadémián


2006.04.04. — A Román Akadémia fennállásának 140. évfordulója alkalmából a Román Köztársaság elnöke, Traian Basescu a „Románia Csillaga” parancsnoki kitüntetést adta át Vizi E. Szilveszternek, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének. Az MTA elnöke 2006. április 3-4-én Bukarestben részt vett a Román Akadémia fennállásának 140. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésen.

A kitüntetésben az európai tudományosság további prominens személyiségei is részesültek: Herbert Mang, az Osztrák Tudományos Akadémia elnöke, Gabriel de Broglie, a Francia Intézet kancellárja és a Francia Akadémia állandó titkára is. Az évfordulós ünnepségen megjelent a Román Köztársaság két korábbi államfője: Ion Iliescu és Emil Constantinescu is, akik megkapták a Román Akadémia emlékplakettjét.

TRILATERAL COMMISSION (2002)
SESSION I: HUNGARY

http://www.trilateral.org/EURGp/REGMTGS/01BUD.HTM
Chaired by Béla Kadar
Viktor Orban, Prime Minister
György Matolcsy, Minister for Economic Affairs
Zsigmond Jarai, President of the National Bank of Hungary
Szilveszter E. Vizi, Vice President, Hungarian Academy of Sciences … +++

Az Európai Unió bővítési biztosa, Oli Rehn hétfői jelentésében úgy értékelte, hogy “””Romániában a magyarság helyzete minden szempontból teljesen kielégítő.”””

………………………

Magyar szemmel: Nincs itt valami rettenetes vészjósló összefüggés a Láthatatlan Nemzetközi Hatalom (Trilateral Commission) működése, és a magyar sors intézése között? Olvasó! Gondolkozz! TJ

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: