Van-e még “szellemi tőkeerőnk”?

Reformok előtt a Magyar Tudományos Akadémia
Gyurcsány: "Az új Magyarország nem csak történelmi kényszer"
2006. május 8. MNO
A világ országait ma már nem katonai erejük vagy lélekszámuk alapján rangsorolják, hanem szellemi tőkeerejük szerint – jelentette ki Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, aki most is a megújulást sürgette. A kormányfő Magyarország legintenzívebb reformkorszakát ígérte az akadémikusoknak írt levelében.

(És ha ezt a szellemi tőkeerőt a legnagyobb mértékben csökkentjük, akkor a legyengített, elkorcsosított társadalom lehető kisebb ellenállására számíthatunk. Ezt a sátáni tervet nem tegnap találták! – tj)

OConnellBeggars.gifA magyar kutatás-fejlesztésnek (k+f) alkalmazkodnia kell a világ kihívásaihoz, ha ez nem történik meg, Magyarország még hátrább sorolódik a világ ranglistáján – hangoztatta Vizi E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. A testület elnöke szerint az Akadémiának is megújulására van szüksége, mert mint mondta, jelenlegi döntési rendszere lassú, bizottsági rendszere pedig „elmossa a világos felelősségeket". Az MTA az alapszabály módosítását tervezi a belső reformok végrehajtása érdekében. A testület elnöke korábban az InfoRádióban forradalminak nevezte az intézethálózat új finanszírozási rendszerét. Vizi E. Szilveszter hangsúlyozta: megszűnik az automatikus támogatás, és csak azok a kutatócsoportok kapnak pénzt, amelyek sikerrel szerepelnek a nemzetközi pályázatokon, vállalati kapcsolatuk vagy szerződésük van, és megfelelő számú megjelentethető tudományos cikk tanúskodik tevékenységükről.

(Vagyis, akik a nemzetközi marxista-vakolók nótáját fújják! Akiknek meg nem tetszik a nóta, azok tömegesen pusztulhatnak — belőlünk hatmillió úgyis bőven elég! — vagy tömegesen vehetik a sátorfájukat, akárcsak az első világháború után! – tj)

Gyurcsány szerint "intenzív reformok jönnek"

(Tudniillik, hogy 50 esztendő "intenzív kommunista reformkorszak" nem volt elegendő a magyar társadalom átformálásához! -tj) 

Magyarország legintenzívebb reformkorszakát ígérte Gyurcsány Ferenc az akadémikusoknak írt levelében. A miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémia kétnapos, 175. közgyűlésén megnyitóján felolvasott levelében úgy fogalmaz:

"… az új Magyarország felépítése nemcsak történelmi kényszer, (Magyarország felszabdalása és bolsevista leigázása is "történelmi kényszer" volt, ugye?! Most a sátán fiai újabb "történelmi kényszert" terveznek a magyarnak.- tj) hanem végre történelmi lehetőség is. A kormányfő szerint ahhoz, hogy az uniós fejlesztési forrásokat a lehető leghatékonyabban használhassa fel az ország, az állam működését mélyrehatóan meg kell változtatni. Gyurcsány Ferenc elsősorban a nagy elosztórendszerekre, az oktatásra és az új gazdasági preferenciák kijelölésére utalt" – hangzott el az InfoRádióban.

/Forrás: napi.hu, Magyar Rádió, InfoRádió/

Reklámok
Explore posts in the same categories: Országrablás, Politika, Társadalom

%d blogger ezt kedveli: