Párizsi Levél – a (hon)foglalásról

Kedves Olvasóim! Az alábbi levél drótpostán érkezett hozzám Párizsból. Elgondolkodtató! /tj/

Kedves Barátaim, Honfitársaim, magyar emberek!
Szomorúan olvasom, hogy ismét rossz irányba térítettek benneteket. Valakik itt, a nemzeti oldalon keményen dolgoznak azért, hogy Ti éppen nem időszerű, vagy éppenséggel hiábavaló dolgokkal foglaljátok le magatokat. Melyik eszement társaság szervezi a Trianon-látogatást? Külföldön, akartok demonstrálni, szégyenszemre, közröhej tárgyává tenni magatokat, miközben
idehaza a maradék országot, és a világ egyik legszebb fővárosát eladták a fejetek felett?

Drága kedveseim! Ugye tudjátok, megjelent a magyar sajtóban is, hogy a Fővárosi Közgyűlés zöld utat engedett az óbudai hajógyári szigeti nagyberuházásnak? Csak emlékeztetőül, mi jelent meg erről az Origo-portálon:

“Jóváhagyta a (múlt) csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés az óbudai önkormányzatnak a Hajógyári-szigetre vonatkozó szabályozási tervét. Így nagy
esély van arra, hogy megvalósul az a 340 milliárd forintos beruházás, amelynek keretében a sziget déli részén, az egykori gyár területén többek között 7 szálloda, 4 apartman hotel, egy 3500 férőhelyes konferenciaközpont, kaszinó, valamint jachtkikötő épülne. A beruházó -Álomsziget Kft.- arra is garanciát vállalt, hogy 14,5 milliárd forint értékben közlekedési fejlesztéseket hajt végre: : a Bogdáni utat alagúton keresztül vezetné a szigetre, összekötné az Árpád hidat a rakpartokkal, a szigetre vezető hidakat pedig bővítené. A cég vállalta azt is, hogy árvízvédelmi létesítményeket épít, és elvégezteti a Hadrianus-palota régészeti feltárását. Az engedélyeztetés jelenleg tart, a tervek szerint az építkezést 2007-ben kezdik meg és 2012-ben egyszerre adják át a teljes központot. A beruházás nem érinti a Sziget fesztivál területét.”

A Fidesz és a MIÉP a határozatot nem szavazta meg. Érdekes, hogy a Fidesz ellenvetése annyi volt, hogy közlekedési káosztól tart, a zöldek pedig a fák védelmében emeltek szót. Sokkal többről van itt szó, kedves Barátaim, magyar emberek! Sokkal többről!

Nos, a teljes igazság a következő! Ma olvastam, egészen friss az információ, íme idézem angol eredetiből az alábbi cikket, amelyet az izraeli Globes Online internetes üzleti portálon találtam:

::: “Zisser: Las Vegast építünk Magyarországon (2006. ápr. 30. – Golan Fridenfeld)

Mordeháj (Motti) Zisser újabb grandiózus vállalkozásba kezdett. Mint az Elbit Medical Imaging Ltd. tulajdonosa, ma bejelentette, hogy Budapest Önkormányzata jóváhagyta azt a másfél milliárd eurós turisztikai projektet az óbudai szigeten, melynek keretében 30 százalékos ingatlantulajdont szerzett a cég. Az elfogadásra került terv szerint az Elbit Medical jogot kapott 346 000 négyzetméteres építkezésre. A hajógyári szigeten Zisser nyilatkozata szerint hatezer szobával mintegy 8-10 szálloda épül, négy apartman szálloda, egy jachtkikötő, 150-asztalos kaszinó, több rendezvénycsarnok, egy ötezer fős előadóterem, egy háromezer nézőt befogadó operaház (!), és egy negyvenezer négyzetméteres kereskedelmi centrum. Az építkezés ez év végén megkezdődik (ellentétben a hazai sajtóban megjelent adatokkal, ez az adat sem stimmel, megjegyzem!) és öt-hat évig tart

Riporter: Hosszú időbe tellett, míg megkapta Budapest Önkormányzata jóváhagyását?
Zisser : Tizenkét évvel ezelőtt kezdődött a történet, amikor elhatároztam, hogy Magyarországon ingatlanvállalkozásokba kezdek. A kezdetektől kiválasztottam az óbudai szigetet, de akkor még nem tudtam beszerezni a szükséges engedélyeket, így kereskedelmi központokba fektettem be Magyarország-szerte. Mostanáig vártam izgatottan erre a fővárosi engedélyre. Számomra ezzel egy nagy álom válik valóra.
Riporter: Miért éppen Magyarországra esett a választása?
Zisser: Láttam Las Vegas óriási sikerét az Egyesült =Államokban és elgondolkodtam, miért is kell 12 órát utazni azokért az élményekért, amiket megkaphatnak akár két órás repülőút után is. Ha körülnézünk Európában, rájövünk, hogy bármely pontjától, összesen négyszáz millió potenciális vendég, ideszámítva Nyugat- és Kelet-Európa népességét is, mindössze két órányi távolságra van ide. Ilyen léptékű vállalkozás egész Európában nincsen, és egyedülállósága garantálja a sikert.
Riporter: Kik a partnerei ebben a projektben?
Zisser: Három, többé-kevésbe egyenlő partner szövetkezett: az Elbit mellett Sir Bernard Shreier (több szállodalánc tulajdonosa és a Zoko Enterprises LTD. fő részvényese), valamint Magyarország második legnagyobb bankja, a MKB.
Az Elbit nem annyira a pénzügyi hátteréért, mint inkább a megvalósításért felelős, egyebek mellett az építkezéshez is mi biztosítjuk majd a megfelelő partnereket.
Riporter: Hogyan fogják finanszírozni ezt a hatalmas beruházást?
Zisser: Ez döntően a velünk társult bank reszortja lesz.”
************************************************************************************
Hát ennyit, barátaim, Budapestről, a Duna egykori gyöngyszeméről, amely öt-hat év múlva Európa Las Vegasa lesz. Ti persze utazzatok csak a trianoni sérelmeket felemlíteni, ezalatt a külföldi vállalkozások szépen megeszik a fejetek felől Budapestet, az egész Csonka-Magyarországot. Ha körülnéztek Budapesten, már körbe vagyunk zárva.

Demszky és bandája eladta az eladható ingatlanokat, területeket. Először kicsábították a Belvárosból a vásárlókat a Zisser, Demján és más urak által épített plázákba, eközben Budapest fő közlekedési útjain, és a Belváros szívében meghalt a magyar kiskereskedelem. Az üresen álló üzleteket majd szépen eladogatják, szintén külföldieknek, és akkor gondolkodhattok, hogy hova mentek. Egyébként most értettem meg, miért nem fontos Bozóki (Alternatív) Andrásnak, a kultuszminiszternek a Magyar Állami Operaház sorsa, jövője. Hogy miért nem adnak oda pénzt évek óta, és miért neveztek ki nemzeti intézményünk élére dilettáns vagy oda nem való, alkalmatlan embereket (Hegyi Árpád Jutocsa, Müller Péter Sziámi stb.). Nem fontos már a gyönyörű Ybl Palota, a magyar operajátszás sorsa. Mordeháj Zisser majd megépíti az európai Las Vegasban az ő vendégeinek az ő operaházát.

Barátaim, ugye nem lesztek olyan felelőtlenek, hogy ezt ölbe tett kézzel nézitek, és közben külföldön veritek az asztalt? Élőláncot a főváros köré! Demonstrációt a Fővárosi Önkormányzat elé, végig a Városház utcában, az egész Belvárosban. Betelt a pohár! Észnél legyünk-legyetek!

Ezennel felszólítok minden, Budapestért és az országért dobogó szívet, hogy készüljön egy májusi, nagy demonstrációra.

Mindnyájatokat féltő szeretettel
Tess of the D’Urbervilles

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: