17 izraeli katona erőszakolt meg egy 11 éves kislányt

2006-05-09 — Israel Defence Force Legalább 17 izraeli katona és öt civil után nyomoz a rendõrség egy 11 éves lány megerõszakolása miatt, amely egy izraeli légi bázison történt. A hadsereg szóvivõje egy helyi újságnak adott múlt heti interjúban azt nyilatkozta, hogy nagyon súlyos incidensrõl van szó. Ennek ellenére a katonák most is szolgálatban vannak.

Az izraeli médiában megjelent hírek szerint a lány családjával együtt Izrael déli részén, a Rámmon nevû, sivatagi, légi bázison lakott, apja a katonai objektum parancsnoka volt. A lány saját elmondása szerint egyébként önkéntesen vállalta a szexet, de az izraeli törvények szerint 14 év alatti nõ legálisan nem létesíthet szexuális kapcsolatot, így a törvény szerint a férfiak ellen nemi erõszak miatt emelnek majd vádat. (mellékelve az Israeli Defense Force jelvénye)

A hír hatalmas felháborodást keltett Izraelben, ahol az emberek ez idáig abban a hitben éltek, hogy hadseregük morálisan felette áll a más országokban mûködõ katonai erõknek. Az ügyben érintett katonák azzal védekeznek, hogy a lány azt mondta nekik, hogy 16 vagy 17 éves, és valójában fogalmuk sem volt a valós koráról. Az egyik gyanúsított azt is állítja, hogy a lány kezdeményezett.

Az ügyre egy másik nyomozás kapcsán derült fény. A nyomozók valami miatt gyanút fogtak, és jelentették a dolgot a bázisparancsnoknak. A lány és családja azóta elköltözött a bázisról, és a gyerek többször volt kórházban pszichiátriai okokból. Az erõszakkal gyanúsított katonák továbbra is munkában állnak, ám a nyomozás ideje alatt semmiképpen sem léptethetik elõ vagy képezhetik tovább õket. A hadsereggel párhuzamosan a rendõrség is nyomoz a civil elkövetõk után.

(The Guardian nyomán az esetrõl Magyarországon kizárólag beszámoló Esti Hírlap bulvárújság és Kuruc.info hírportál)

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: