Israel Shamir párizsi nyilatkozata az iráni elnök kijelentéséről

2005. október 29-én, Israel Shamir a neves párizsi Hotel d’Industrie-ben francia olvasóival találkozott. Shamirtól megkérdezték, hogy mi a véleménye az iráni elnök kijelentéséről, mire a következőket mondta:

„Semmi szokatlan nincsen abban, hogy államokat letörölnek a térképről. Az az ország, ahol születtem, a Szovjetunió letöröltetett a térképről. Jugoszláviát NATO-bombázók segítségével törölték le a térképről. Poroszországot a világháború győzteseinek döntése törölte le a térképről. Palesztinát olyan tökéletesen letörölték a térképről, hogy ma nehéz olyan térképet találni, amelyen rajta van. A francia történelemben Aquitánia és Languedoc töröltetett a térképről. Ami szokatlan, az az iráni kijelentést követő tömeghisztéria. Ez a cirkusz azt bizonyítja, hogy a Nyugat filoszemita neurózisban szenved. Amit bárkiről szabad mondani, azt nem szabad a zsidókról. Fölszólíthatok Franciaország eltörlésére és valami másnak a kreálására a helyén (bekiabálás a hallgatóság soraiból: „Franciaországot már letörölték!”), de egy, a zsidó állam eltörlésére szólító felhívás valódi háborúhoz vezethet Irán ellen.

Mondhatom azt, te ostoba Bretagne-i; mondhatom azt, a korzikaiak elfoglalták a rendőrséget, vagy, hogy a kaszinók a sziciliai maffia kezében vannak. De ha a “Bretagne-i”-t vagy korzikait zsidóra cserélném, máris a börtönbe vezető úton találnám magam, megbilincselve. (…)”

/tovább/

A Shamir cikkében említett, letörölt vagy szétdarabolt államok között természetesen hiányzik Magyarország! Miért? A cikk fordítója megemlíthette volna azt az országot, amelyben ilyen jól megtanult magyarul! -TJ


Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: