A jéghegy csúcsa…

K Ö Z L E M É N Y
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a hegyvidéki turulszobrot megvédõ akciócsoport toborzása mellett ha kell, látványos akciókkal is ráirányítja a figyelmet a valóban eltávolítandó, a magyarságot meggyalázó vagy nem méltó emlékmûvekre szerte az országban. A Szabadság téri, kommunista obeliszk ugyanis csak a jéghegy csúcsa. Aki tegnap, a kihívás napján nem talált elég célt, annak a Jobbik tud mutatni néhányat.

A Jobbik Nyíregyházi Szervezete május 25-én reggel 6 órától este 6 óráig letakarta a városban a lévõ, román katonai emlékmûvet. A helyi jobbikosok így tiltakoztak az ellen, hogy a megyeszékhely egyik legforgalmasabb helyén, a Pazonyi téren állhat a II. világháború során a Nyíregyházát megszálló és kifosztó román hadsereg emlékmûve, aminek csak a temetõben, az oláh katonák sírjánál lenne helye.

Május 5-én egy másik nyíregyházi gyalázatot, a szovjet megszállást dicsõítõ, kozák lovas szobrot szintén letakarta a Jobbik. Helyére dr. Gyüre Csaba megyei pártelnök Kovács István nemzetõr bronzszobrát javasolta visszaállítani, amit a kommunisták döntöttek le 1944-ben a proletárdiktatúra vértanújának temetõben lévõ, turulmadaras emlékmûvével együtt. A szarvasi jobbikosok május 16-ai emlékmû-letakarását azonban a rendõrség megakadályozta.

"Garázdaságnak" minõsítették az akciót, pedig Samu Tamás Gergõ városi Jobbik-elnök szerint mások megbotránkoztatását épp az okozza, hogy Nagy-Magyarország geometriai közepén Benes egyik harcostársa, a hazánk trianoni szétszabdalását elõkészítõ Stefanik szobra áll.

Budapest, 2006. május 25.
Novák Elõd, a Jobbik szóvivõje

novak.elod@jobbik.hu

Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: