Árverésre bocsátanak egy levelet

Kedves Olvasó!
Kérem, szíveskedjék megnyitni ezt a linket és eredetiben elolvasni a BBC-től származó hírt.
Mint Adolf Hitler Mein Kampf című műve legújabb magyar nyelvű fordításának kiadója közzéteszem az alábbi híreket.

“LONDON, Tuesday, 16 May 2006 / 9:40 PM / (BBC ) –

ÁRVERÉSRE BOCSÁTANAK EGY LEVELET
Az egykori brit miniszterelnök magasztalja Hitlert

A jövő hónapban árverésen történő eladásra bocsátanak egy levelet, amelyet az egykori miniszterelnök, Stanley Baldwin írt, és amelyben ő elismeréssel adózik Hitler, mint “kivételes ember” iránt. Egyik barátjának Baldwin a lehető legelőnyösebben írt a német vezérről 1936-ban, három évvel a második világháború előtt, beszélve “az ő nagy teljesítményeiről”.

A Miniszterelnöktől Worcestershire-ba Bewdley-nek küldött levelet Shropshire-ban, Ludlow Racecourse-nál fogják elárverezni. Becsült értéke 300 és 500 Font Sterling között van.
Baldwin a levélben kijelentette: “Mint Ön is, elismerem az ő (Hitler) nagy teljesítményeit, amelyeket azóta valósított meg, amióta átvette azt a bajba keveredett országot. A német nép nyilvánvalóan szereti őt. Igen, Hitler Úr egy kivételes ember.”

Richard Westwood-Brookes, Mullock Madeley árverező dokumentum-szakértője úgy ecsetelte a levél tartalmát, mint “rendkívüli”. Baldwin háromszor volt miniszterelnök 1923 és 1937 között. 1947-ben halt meg. Noha az európai hírügynökségek hallgatnak róla, az Al-Jazeera televíziónak köszönhetően tudtam meg, hogy három év óta az izraeli Moszad kémszervezet 530 (ötszázharminc) iraki tudóst gyilkolt meg. Adolf Hitler nem gyilkoltatta meg a tudósokat, még azt a szélhámos Albert Einsteint sem. Ariel Sharon és Adolf Hitler közül melyikük volt valóban a bűnöző?

Hódmezővásárhely, 2006. május 24.

Üdvözlettel: Mónus Áron,
www.monusaron.com

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: