Idegenek élnek köztünk!

Nyílt levél a Duna TV elnökének
2006-06-09. – A Duna TV illetékeseinek válasza az SZNT megkeresésére:

"nincs pénz a ditrói Székely Nemzetgyûlés élõ közvetítésére!"

magyar.JPGArra kérem az Elnök urat, segítse a székely nép önrendelkezésért vívott küzdelmét és rendelje el a Székely Nemzetgyûlés élõ közvetítését. Azzal a kéréssel fordulok a Világ Magyarságához, részesítse anyagi támogatásban a Duna Televíziót, hogy ennek az eseménynek a világ bármely sarkában élõ magyarok is részesei lehessenek! Nyílt levél Cselényi László úrnak, a Duna Televízió elnökének

Igen Tisztelt Elnök Úr! – A Székely Nemzeti Tanács 2006. június 18-án, vasárnap 12.30 órára, Gyergyóditróba összehívta a Székely Nemzetgyûlést. A Nemzetgyûlés tagjai a székely települések és székek lakói által kijelölt küldöttek. A június 18-i Székely Nemzetgyûlés tárgya kinyilvánítani a Székely Nép önrendekezésre való jogát, ezen jog alapján Székelyföld államon belüli önkormányzásának alapelveit.

A Gyergyószéki Székely Tanács elnöke korábban megkereste a Duna TV illetékes vezetõit, azzal a tiszteletteljes kéréssel, hogy a Székely Nemzetgyûlés 1 óra 40 perc idõtartamú munkálatait szíveskedjenek élõben közvetíteni.A válasz: a Székely Nemzetgyûlés élõ közvetítésére a Duna TV-nek nincsen pénze! Arra kérem Elnök urat, segítse a székely nép önrendelkezésért vívott küzdelmét és rendelje el a Székely Nemzetgyûlés élõ közvetítését. Azzal a kéréssel fordulok a Világ Magyarságához, részesítse anyagi támogatásban a Duna Televíziót, hogy a székely nép önrendelkezésérõl és Székelyföld önkormányzásáról dönteni készülõ Székely Nemzetgyûlés munkálatainak Székelyföld, Erdély, Magyarország, a Kárpát-Medence magyarsága, a világ bármely sarkában élõ magyarok is részesei lehessenek!Köszönöm.

Dr. Csapó I. József, A Székely Nemzeti Tanács elnöke

2006. június 8.

——————————————————————–

A nagy válasz!

Cselényi: "Mi sem utasítgatjuk õket, õk se ugráltassanak minket!"

Az Új Magyar Szó nevet viselõ RMDSZ-szócsõ szerint Cselényi László, aki tegnap Brüsszelben tartózkodott, azt válaszolta az álláspontját firtató kérdésre:

"Az SZNT mindig szeret bennünket ugráltatni. […?!] Mi sem utasítgatjuk õket, hogyan kezeljék az autonómiát, és én sem nagyon tûröm, hogy beleszóljanak a döntéseimbe. Mivel nem is kaptuk meg a rendezvény részletes leírását, azt sem tudjuk, várható-e lényeges elõremozdulás a kérdésben vagy mindez csupán önreklám."

forrás: Kuruc.info

Reklámok
Explore posts in the same categories: Kultúra, Társadalom

%d blogger ezt kedveli: