“Édesanyám, ne ölj meg engem!”

IMF: "A magyarokból hatmillió is bőven elég!"

K Ö Z L E M É N Y

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a mûvi meddõvé tétel június 30-a utáni törvényi szabályozását illetõen egyetért a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Nõorvos Társaság aggodalmaival: a 35 éves korhatár 18-ra csökkenése nemcsak egyéni, de össztársadalmi tragédiát jelentene Magyarországon.

Természetesen nem gondoljuk, hogy az Alkotmánybíróság tavaly novemberben minden társadalmi vita nélkül, szinte lopva meghozott döntése értelmében július elsejétõl tömegesen kérnék magyar nõk a beavatkozást. Számunkraazonban valóban a törvényi szabályozás felett áll az emberi életszentsége, ezért úgy véljük, ha csak néhány ilyen eset valószínûsíthetõ is, fel kell emelnünk szavunkat. A törvényalkotásnál nem pusztán elvont jogi alapelveket kell figyelembevenni, hanem sokkal inkább az adott társadalmi, szociológiai realitást.

fetus.jpg/A képen: egy művi elvetéléssel meggyilkolt gyermek!/

Ma Magyarországon a 18 éves lányok jogi értelemben ugyan cselekvõképesnek számítanak, de ilyen kérdésben nem képesek felelõs döntést hozni. A Jobbik különösen súlyosnak tartja továbbá a jogi helyzet várható szimbolikus hatását. Egy megcsonkított országban élõ, régi és új társadalmi problémáktól gyötört, folyamatos megszorításoktól rettegõ, harminc éve fogyó nemzet számára tovább romlana a gyermekvállalás amúgy is negatív társadalmi megítélése. A mai ember különösen hajlamos az önzésre és a rövid távú gondolkozásra; ez a jogi lehetõség ezt tovább erõsítené. Az Alkotmánybíróságnak ez egy meggondolatlan döntése volt. A negatív diszkriminációra hivatkozva az egész bekezdést helyezte hatályon kívül, mert a három saját gyermeket indokolatlan korlátnak tartotta, és így a 35 évet sem tartotta meg, mint korlátozó feltételt. Az Alkotmánybíróságnak az az önhittsége nyilvánult meg ebben a döntésében, hogy õk mindenhez értenek. A jog azonban nem írhatja felül az erkölcsöt. Buzdítjuk a nõgyógyászokat, hogy ne végezzenek el ilyen mûtétet 35 év alatt, tagadják meg, hiszen ez egy csonkoló beavatkozás, jelentõs mûtéti kockázattal Az alkotmánybírák remélhetõleg nem operálnak majd helyettük.

Arra kérünk minden józanul gondolkodó politikai és polgári szervezetet, hogy közös nyomásgyakorlással akadályozzuk meg a művi meddõvé tétel beteges liberalizálását. Az Országgyûlést felszólítjuk, hogy a lehetõ legrövidebb idõn belül javítsa ki az AB hibáját, és az életkorikorlátot emelje vissza a törvénybe!

Budapest, 2006. június 1.

Dr. Bicsak Ágnes,

a Jobbik Népesedéspolitikai Kabinetének képviselõje
bicsak.agnes@jobbik.hu

24weekfetus1.jpg

/Kép: 24 hetes magzat! – Ne higyjetek a nagy """szakértőknek""" akik megmagyarázzák nekünk, hogy "a magzat, amíg meg nem születik nem is gyermek, hanem csak jelentéktelen kocsonyás semmiség." NEM! A magzat már a fogamzás pillanatában is GYERMEK! A magyar nőknek és fiatal lányoknak akkor kellene használni az eszüket, még mielőtt lepedők közé fekszenek szórakozni! A művi elvetélés, akár hogy is nézzük: gyilkosság! A politikusok, akik ezt törvényesítik pedig szintén gyilkosok! A gyilkosság pillanatában a nő vagy leányzó csak arra gondol, hogy "na, végre ettől is megszabadultam". De aztán jön a lelkiismeret — már akiknek van! – és egész életükben kísérteni fogja őket a kínzó gondolat: 'vajon mi lett volna a gyermekemből, ha nem öletem meg?'. Az is megtörténhet, hogy később, amikor szeretné, többé nem születhet gyermeke – a meggondolatlan művi elvetélés miatt. – tj/

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: