A szellem kiszabadult a palackból


Hazai Levél

Izrael állam, megalakulása óta vívja háborúit, a jelenlegi a hatodik zsidó-arab háború. Az összetûzés tulajdonképpen 2006. 07. 11-én kezdõdött, a foglyul ejtett két izraeli katona kiszabadításáért. A 11-i dátumot, egy másik évben, más helyszínen történtek miatt örökre megtanulta a világ. [New York: 2001. szeptember 11… És az első világháború végét “az 1918. év 11. hónapjában (i.e. november) 11-én, d.e. 11-kor” jelentették be! -tj]

Ez a mostani dátum – ne így legyen – könnyen lehet a harmadik világháború kitörésének dátuma. Izrael nyilvánvalóan Amerika engedélyével indított aránytalan offenzívát, a Hezbollah felszámolásának ürügyével Libanon ellen. Mára már olyan mértékűvé lett a pusztítás, hogy Libanon, szinte teljes infrastruktúrája elveszett.

A háború tudatos excalációja a cél. Amerika még adott egy hetet a béketárgyalások megindításához, de ugyanakkor fegyverarzenálja legújabbjaival támogatja Izraelt. Az arab országok összefogásának esélye nagyobb, mint bármikor. A világban most terroristaként emlegetett 6 milliós lélekszámú zsidó állam már 2 milliós mozgósításról beszél.

A szárazföldi mûveletek már elkezdõdtek, Libanoni lakosok százezrei menekültek el, otthonaikat elhagyva, az ott élõ külföldieket Amerika és Európa kimenekítette. Mi játszódik a kulisszák mögött? Szíria és Irán a háborúba való belépést fontolgatja, az az Irán, amelynek urándúsítási programját Amerika egyáltalán nem nézi jó szemmel, s amelyet ugyanakkor Oroszország hallgatólagosan elfogad. Ha Irán belekezd a háborúba Izrael ellen, az Amerikai Egyesült Államoknak megvan az ürügy Irán megtámadására. És innen már nincs megállás, itt találkozhat egymással a világ eleddig felhalmozott fegyvertömege, s a fegyverek újragyártásához már megmozdulhatnak a pénzügyi hatalmak szereplõi. Mert a felhalmozott rengeteg pénzt is meg kell mozdítani, és most lehet azt megtenni, a gazdasági szférában sehol sem realizálható annyi, és biztos profit, mint a fegyvergyártásban. Emlékezzünk arra, hogy a II. világháború elõtt kik támogatták Hitler törekvéseit. Most ugyanazon csoportok leszármazottjai támogatják Amerika elnökét, azt az elnököt, akit már az elmúlt évek háborús eseményei miatt a világ nagy részén Hitlerhez hasonlítanak, a demokrácia takarójába bújt elsõszámú terroristánk neveznek.

A szellem elõbújt a palackból. A nagy kérdés az, hogy vissza lehet e még zárni oda, egy további hosszantartó pihenõre. — Én így látom itthon a mai közel-keleti válságnak kikiáltott háborút.
„Mester”
2006. 07. 24.

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: