A nép, ha fellázad, olyan mint a viharzó tenger

Radio.hu – 2006. szeptember 19-én is több ezren tüntettek Budapesten az Országház előtt. Az emberek előző este kezdtek gyülekezni a miniszterelnök májusi, Balatonőszödön elmondott és nyilvánosságra került beszéde miatt.

A Parlament előtt hétfő estére nőtt a tiltakozók száma, késő este tízezren tüntettek Gyurcsány Ferenc távozását és új választások kiírását követelve. Éjjel tizenegy óra tájban betörte a Magyar Televízió bejáratát a székházat ostromló tömeg. A székházba visszavonult rendőrök az épületen belülről előretörve azonnal megállították a tömeg előrenyomulását: könnygázzal, aztán pedig két vízágyú bevetésével szorították le a lépcsőről a tüntetőket.

Sólyom morális válságról beszélt – Gyurcsány a bizalom visszaállítására törekszik
2006. szeptember 18 — A köztársasági elnök nem szólította fel lemondásra a miniszterelnököt, de közölte: “a vasárnap nyilvánosságra hozott beszéd morális válságot okozott az országban.” – Sólyom László rövid nyilatkozatában úgy vélte, hogy “Gyurcsány Ferenc reakciói tovább mélyítették a válságot, ugyanis a kormányfő összemosta személyes felelősségét az elmúlt 16 év értékelésével.”

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: