Szerda éjjeli utcai harcok, Budapest belvárosában

/fotó: Budapesti tüntetők. A montreáli francia La Presse két lapoldalon foglalkozik a hazai eseményekkel. – tj/mensonges.jpg

2006 szeptember 20 – szerda, 2:43

“A fiatalok azt mondják, addig el nem mennek, amíg Gyurcsány le nem mond. Tudósítónk szerint a tömeg 17-18 éves fiatalokból áll. Ismét rohamoznak a rendőrök.”

Háborús helyzetek a Magyar Rádiónál, a Köztársaság téren, a Rákóczi úton, a Blaha Lujza térnél az Oktogonig. (L88.hu 2006-09-20 3 óra)
Lábtörések, vérző fejű emberek, elfogott tüntetők. Van, akit tovább vernek a rabomobilban: „-agyon verünk te szemét köcsög” és zúgnak az ütések a fehér rabszállítóban.

Kuruc.info tudósítása: Sok a sebesült

/2:40/ Rengeteg embert bántalmaztak a rendőrök, köztük lovas rendőrök, de őket is egyre nagyobb veszteségek érik. A Köztársaság térről éjjel kiszorították a felkelőket, de azok újra a Rákóczi úton gyülekeznek. Könnygáz, vízágyú, gumibot, másik oldalról azzal dobálják a karhatalmistákat, ami a kezük ügyébe kerül, felszedett kövek, üvegek, botok, bármivel Egy rendőrautó is lángolt.

/01:53/ A tömeg kiszorult a Blaha Lujza térről, rendőrök folyamatosan lövik őket könnygázgránáttal, a tömeg pedig mindennek dobálja a rendőröket, ami keze ügyébe kerül. Ugyanakkor barrikádokat építenek közlekedési táblákból, padokból, választási plakátok elhelyezésére szolgáló táblákból. Vérző fejű fiatalt visznek a tömegben. Háborús állapotok uralkodnak. A rendőrök egyelőre nem bírnak a tüntetőkkel.

Erősítés érkezik. A fiatalok azt mondják, addig el nem mennek, amíg Gyurcsány le nem mond. Tudósítónk szerint a tömeg 17-18 éves fiatalokból áll. Ismét rohamoznak a rendőrök. /tovább/

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: