Helyzetjelentés

Hazai Levél, 2006.09.23.

(részletek) Ma Magyarországon forradalom van, még ha nem is akarják elismerni. Ott voltam a televízió ostrománál, a Köztársaság téren és a Blaha Lujza térnél is. Beépített provokátorok gyújtogattak, a fiatalok békésen tüntettek, nem igaz, hogy törnek-zúznak. Ezt a hatalom akarja elhitetni.

A Köztársaság térhez kedden este 11 órakor, amikor a Kossuth téren vége volt a nagygyűlésnek, akkor vonultunk, békésen, énekelve, zászlót tartva. Ahogy kiért az első néhány fiatal az utca takarásából a térre, minden felszólítás nélkül könnygázbombákkal lőttek ránk, de nem a magasba, hanem célzottan. Volt, akit gyomron talált, vagy szemen, másokat is mellkasán, többen kórházba kerültek. Majd amikor a füsttől nem láttunk, lovas rendőrök törtek ránk és kardlappal mindenkit ütöttek.

Nekem sikerült az egyik kapualjba, amelyet az ott lakók kinyitottak, beugranom, de aki már nem ért ide, mindenki kapott. Volt egy fiatal lány, akinek nemzeti színű zászló volt a vállára terítve azt is megverték, majd összebilincselték a kezét és elvitték. A rabszállítóba begyűjtött fiatalok közül többeket a rendőrök gumibottal összevertek: “Megdöglesz te köcsög” ordítással – ezt a kívülállók hallották, s hiába kértek segítséget a rendőrparancsnoktól, az volt a válasz, hogy szíve szerint bele is lövetett volna a tömegbe.

Amit a Rákóczi úton és a Blaha Lujza téren műveltek, az a legaljasabb rendőrterror. Szerintem bekábítószerezték a készenléti rendőröket, láttam, ahogy húszas alakzatban egy mikrofonnal ellátott autóból hergelték őket addig, amíg a vadászkutyához hasonlóan nem hergelték fel őket, és amikor már torkuk szakadtából ordítottak, akkor rárontatták őket és ütöttek, vágtak mindenkit, aki élt és mozgott. Ha a földre lekerült, ott is ütötték, rugdalták őket.

A hivatalos adat hazudik: kétszáznál több volt a súlyos sebesült és ezernél több, aki elvánszorgott a helyszínről és csak otthon ment el orvoshoz, vagy titokban segítettek rajta, mert a nemzetbiztonsági a címek alapján mindenkit összeszed, aki orvoshoz fordult. A könnygáztól én is mérgezést kaptam,  iszonyatos volt, szerencsére csak egy kisebb ütéssel megúsztam, de nem lehetett megállítani ezeket az elvakultakat. A Rákóczi úton előre odakészítették a köveket. A sima aszfaltúton egy kátyú nincs, a puszta kézzel tüntetésre indulók vajon honnan szedtek köveket. Amikor már beszorították őket a rendőrök, persze, hogy a lovak és a kutyák – mert lovas és kutyás rendőröket is beküldtek a körbezárt tömegbe – ellen védekezzenek, köveket ragadtak. Ezzel igazolta a hatalom, hogy “””itt huligánok, csőcselék indult el.””” Igaz, húsz rendőr is megsebesült, de őket a tüntetők nem verték, mint az állatok, hiszen puszta kézzel nem is ütköztek meg velük, csak köveket dobáltak, ami persze, hogy sérülést okozott, de ez már csak az okozata volt a rendőri brutalitásnak. A Kossuth téren minden estére 60-70-80 ezer ember gyűlik össze az ötödik napja, mi kitartunk, éjjel- nappal őrizzük a helyünket, akkora a rendőrterror, több mint ezer rendőr – készenlétis, kommandós, félkatonai alakulatok állnak velünk szemben, akik békésen énekelünk, beszédeket mondunk és szavalunk.
Még mindig vannak, akik Viktoroznak, holott a Viktorka soha nem akarta vállalni az igaz magyarságot, leszélsőjobboldalazta, radikális csoportnak tartotta. Ha kikaparjuk a gesztenyét, félő, hogy ő, mint megmentő, átveszi a hatalmat és akkor egy-két évre újból elbukott a forradalom, mert egy Likud Párttal kezet fogó szabadkőműves már igazán félreállhatna a 16 évnyi kudarc után. Az, hogy ma itt tartunk, az egész politikai “elit” szégyene.

Mi kitartunk, ti pedig hívjátok fel a világ figyelmét, hogy 56-ban cserbenhagyták Magyarországot, ha most is ezt teszik, akkor ez a világ szégyene lesz. Isten áldjon benneteket. (Az élvonalból)

Reklámok
Explore posts in the same categories: 1956-2006, HAZAI LEVÉL, Társadalom

%d blogger ezt kedveli: