Tomcat üzenete

/Kép: Tomcat, a szabadulása után, Kuruc.info/

TÉNYLEG AZT HISZED, HOGY MINDENT TUDSZ, CSAK MERT NÉZTED A TÉVÉT?
Ha nincs más célod az életben, mint hogy magadat a legokosabbnak és legtapasztaltabbnak hidd, akkor nincs mit írnom neked. De ha úgy sejted, a média mosolygó felszíne alatt nem csak apró kis disznóságok, de szégyenletes szennyhalmok is megbújhatnak, nézz ide vissza pár óra múlva, amikor befejezem az eseményekrõl kézzel írt naplóm legépelését, és elmondom, azóta mi történt velem és családommal.

Ami most történik, az nem más, mint a történelem elsõ olyan forradalma, amit nem vérbe, hanem hazugságba próbálnak fojtani. A forradalomnak, mint jelenségnek, evolúciója van: 1789 nyers módszereitõl Marxon keresztül az ÁVH-ig folyamatosan finomodtak a módszerek és az eszközök. A történelmi baloldalnak, a felvilágosodás végsõ eredményének nincs többé forradalma, hiszen evolúciója véget ért, hatalma csúcsára került. Mindazok a módszerek, amelyekkel õk dolgoztak, használhatatlanok, hiszen õk maguk tudják a legjobban, hogyan lehet csírájában elfojtani minden próbálkozást. Eszük ágában sincs a tömegbe lövetni, hiszen tudják, az mit vált ki. Szépen, csendesen, sok év alatt létrehoztak helyette egy olyan rendszert, ami lehetetlenné teszi egy forradalom hatékony megindulását. Nem csak itt, Magyarországon, hanem minden, úgynevezett “demokráciában.” A módszer pedig igen egyszerû: hitessük el mindenkivel, hogy a fennálló rend a lehetõ legjobb, és annak határai ledönthetetlenek. Hitessük el, hogy mi vagyunk a szabad világ, és kész. Nem kell hitelesnek lenni, elég annak látszani. A tévénézõ kinek fog hinni: az öltönyös, mézesmázos tévériporternek, vagy a bilincsben rángatott, vérzõ fejû ismeretlennek, aki oly szánalmas a büszkén feszítõ, már megjelenésében is a Rendet jelképezõ rendõr mellett, akihez titkon mi is szeretnénk egy kicsit hasonlítani? És ha ez sem mûködik, egyszerûen hajlani kell a széllel, mind a nádszál. 1989-ben pontosan ezt tették.
——–
“Az Andrássy út 60-ból írom nektek e sorokat. Nem, ez az épület sajnos nem múzeum. Csak az Andrássy úti irodákat alakították át, az épület többi része, a fogdák, a pincék továbbra is működnek, és a kocsibehajtó is, amelyen egykor a nagyapámmal gördült az udvarra a lefüggönyözött Pobeda. Engem most Opel hozott és verés sem volt, de egyébként nem sok változott idebenn. A hivatalos cím most Aradi utca 19-21.”
Budapest, 2006. szeptember 21.

Tomcat

/Kép: Andrássy út 60, 1945-ben/

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: