Ilyen átlátszó mesével ritkán találkozunk!

  • Erős rendőri jelenlét a budapesti zsinagógánál

2006. október 6. — MNO .. MTI — A rendőrség a Dohány utcát a Kiskörút felől lezárta, a Wesselényi utcán a trolibuszok egyelőre közlekednek. A zsinagóga előtt és az épület udvarában három rendőrségi busz és két teherautó parkol. Ebből arra lehet következtetni, hogy több mint száz rendőrt vezényeltek a helyszínre. A Wesselényi utca, a Dohány utca és a Károly körút kereszteződésében rendőrségi vízágyú áll, valamint egy kamerával felszerelt rendőrségi megfigyelő kisbusz látható. Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte a távirati iroda érdeklődésére, hogy a város több pontján vannak tartalék rendőri egységek.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen a VII. kerületi zsinagógánál állomásoztatják a tartalékos állomány egy részét, a szóvivő úgy válaszolt:

“szükség esetén így lehet a lehető legrövidebb időn belül a Kossuth térre vezényelni a tartalék egységeket. Ez nem jelenti azt, hogy a rendőröknek a zsinagóga védelme lenne a feladata” – tette hozzá. +++
———————————————————————————

Megjegyzés tőlünk: Ó nem? Valóban nem jelenti azt? Pedig mi azt hittük, hogy a magyar fasisztákkal szemben a zsinagógáknak mindig szükségük van a védelemre. Köszönjük a felvilágosítást, mi erre nem is gondoltunk volna! — Most jut az eszembe, hogy síri csend van arról a 165 kényszerleszállást szenvedett utasról, akik a Ferihegyi repülőtéren úgy csendben szétszéledtek. Hol vannak, elmentek már? Vagy üldözött kisebbségeket jöttek védeni? 1956-ban azt mondták, hogy az orosz egységek már vonulnak ki Magyarországról. Aztán mégis csak megfordultak Csapnál és az éj sötétjében özönlöttek vissza, mert nem tudtak élni a magyarok nélkül!!!

Október 5 – Egyelőre egyik illetékesnek tűnő szervezet sem nyilatkozik arról, hol tartózkodik most annak a repülőgépnek a 165 utasa, amelyik szerda este hajtott végre kényszerleszállást Budapesten. A Boeing állítólag Kuvaitba szállít amerikai katonákat. A Kuvaitba tartó Boeing-757-es szerdán üzemanyagfelvétel után volt kénytelen újra visszafordulni, hajtóműhiba miatt. A Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője a Magyar Rádiónak elmondta: még tart a gép műszaki vizsgálata, így nem tudni, mikor hagyhatja el az országot. Arra a kérdésre azonban, hol van most a gépen utazó 157 katona és a nyolctagú személyzet, nem tudott válaszolni. Mint mondta, a kérdésben a határőrség az illetékes. –tj

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: