Rákkeltő McDonald’s és Burger King

2006-09-29 — Amerikai orvosok egy csoportja pert kezdeményezett többek között a McDonalds és a Burger King éttermi láncok ellen, miután rákkeltő anyagot találtak a kaliforniai éttermekben eladott sült csirkékben. A Felelős Orvosok Bizottsága (PCRM) a Los Angeles-i legfelső bírósághoz fordult panasszal, s összesen hét éttermi láncttól követeli, hogy adjanak felvilágosítást a fogyasztóknak a kérdéses anyag jelenlétéről.

A hét lánc éttermeiben pozitívnak bizonyultak a PhIP rákkeltő anyag (heterociklikus aminósav) sült csirkében való jelenlétét kimutató tesztek, amely anyag a sült csirke túlzott mértékű, olajban történt sütésekor keletkezhet. A hét érintett lánc: McDonalds Corp.; Burger King Corp.; Carlson Restaurants Worldwide Inc., amely a T.G.I. Friday’s tulajdonosa; az Applebee’s International Inc.; a Chick-fil-A; a Brinker International, amely a Chili’s tulajdonosa és az OSI Restaurant Partners Inc., amely az Outback Steakhouse tulajdonosa. A PhIP szerepel az államnak a vegyi anyagokra vonatkozó tiltólistáján. /tovább/

Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: