Tisztelt Rendőrség!

2006.10.23.-án 22:45 körül a Blaha Lujza téren, a Blaha Sörözőben
indokolatlanul brutális rendõri intézkedést szenvedtem el, annak ellenére, hogy a tüntetésekhez azon a napon semmilyen közöm nem volt. Sõt állítom, hogy a sörözõ 80%-a is hosszabb ideje tartózkodott a helyiségben. A rendõri felszólításra a helyiséget feltartott kézzel elhagyva, a bejárati ajtón kilépve személyem mindkét oldalán kb három méteren keresztül rendõri gumibotozás, rendõri lábrugdosás közepette távolodtam el kb öt méterre a helyiségtõl.

A rendõri eljárás dinamikáját és egyes eljáró rendõri személyek nem emberi retorikáját mélységesen megdöbbenve veszem tudomásul. Már csak azért is, mert az esetem nem egyedi, aki jelen volt mindenkit  ütöttek, rúgtak. A rendõri sorból könnyebb sérülésekkel kiérve egy erõsen vérzõfejû  magatehetetlen személyt láttam. Odaléptem hozzá, hogy felsegítsem, s elvigyem megítélésem szerint abban a pillanatban életveszélyes helyrõl. Ekkor egy rendõri személy emberi mivoltából kifordulva, ide nem illõ szavakkal világosan tudtomra adta, hogy vigyem el a számomra láthatóan sokkos állapotban lévõ erõsen vérzõ fejû, számomra nem ismerõs személyt. Továbbá hozzátette, hogy “meg ne merjek szólalni”.

Továbbá: 40 körüli asszonyt végigrugdostak azon a folyosón, aminek  mindkét  oldalán rohamrendõrök biztosították a helyiség elhagyásának egyetlen  lehetséges útját. Kiemelném, hogy a helyiségben tartózkodó személyek semmilyen ellenállást nem  tanúsítottak a helyiség kiürítése során, vagyis azt mondom, hogy megítélésem szerint a helyiségben tartózkodó személyek nem hátráltatták, s nem álltak  ellen a rendõri intézkedésnek. Úgy gondolom, hogy 2006-ban Magyarországon ilyesmi nem történhetett volna  meg. Azért írom e visszafogott levet, hogy ilyen eset még egyszer ne történhessen  meg velem, s hazánkban senkivel sem, hisz nem diktatúrában élünk.
Üdvözlettel:
(név az L88.hu szerkesztõségében)

Reklámok
Explore posts in the same categories: 1956-2006, rendőrség

%d blogger ezt kedveli: