A magyar valóság

Érdekes, ahogy a liberális sajtó elhallgatja, illetve ahogy védi a cigányokat. Manapság már le sem lehet írni Magyarországon, hogy “cigány bűnöző”. Természetesen, ha bármi sérelem éri őket, akkor az égbekiáltó szörnyűség, s a média azon lovagol, hogy a magyarok fajgyűlölők!

Ady a századfordulón, a prózai cikkeiben egész sorozatot szentelt a cigányok mosdatására – pédául a dánosi rablógyilkossággal kapcsolatban. Éppen olyan hangvételben, mint a mai liberális sajtó teszi! Pedig egész biztosan köztudott volt, hogy a cigányok követték el, de a cikksorozat azt hangsúlyozta, hogy a magyarok milyen előítéletesek, s a magyar csendőrök milyen kegyetlen kínvallatással kényszerítik a gyanúsítottakat vallomástételre, hogy még az is beismeri, aki el sem követte a bűncselekményt! A magyar csendőrök elhiteltelenítését a feladatának érezhette a „szociális érzékenységű” Ady.

A cikksorozat utolsó részében benne van a feltételezés, hogy lehet hogy mégis a cigányok követték el. Nyilvánvaló, hogy ezt Ady már korábban is tudhatta, de csak a sorozat utolsó cikkében jegyzi meg:

„… Dánoson talán a cigányok gyilkoltak, most már jó ideig mindenütt a cigányok fognak gyilkolni.”

Ady stílusában ír a sajtó nagy része ma is Magyarországon! A lejárató kampánynak valahogy nem akar vége lenni! Az Amnesty Internationale jogvédő szervezet által bejárta a világsajtót nem is olyan régen egy tejfogait éppen elvesztő kis cigánygyerek mosolygós képe, azzal a kommentárral, hogy „… a magyar rendőrök még a fogait is kiverik a cigánygyerekeknek!”
Erről a „tényről” is kiderült a végén – éppen úgy, mint annak idején Dánoson, Ady cikkében! – , hogy dúrva csúsztatás a történet, mert köze sem volt a valósághoz, az egész csak lejárató hadjárat része volt.police_brutality01.jpg

Utógondolat – Vajon 2006. szeptember óta a Kossuth téren hány cigány és/vagy zsidó gyerek fogait verték ki Fletó rendőrei? +++

Reklámok
Explore posts in the same categories: Magyar szemmel, Társadalom

%d blogger ezt kedveli: