Hát csak nem nyugszik ez az "üldözött kisebbség"!

Cigányok vertek össze egy diákot Egerben
2006-12-08 — Ok nélkül összevert egy fiatalembert három fiatal cigány férfi Egerben. A tettesek részegek voltak, és még a földön fekve is rugdosták a diákot. A fiúnak négy öltéssel varrták össze a fülét. Még a történtek után két nappal is hatalmas kötést visel a fején az egri, ötödéves középiskolás fiú. Szeme gyulladt, arca feldagadt, véraláfutásos, különböző színekben pompázik. A “bűne” csupán annyi volt, hogy szombaton éjjel hazafelé gyalogolt. A viaduktnál, a Wigner-kollégiumnál éjfél körül rátámadtak.

– Három cigány fiú volt, úgy 18-22 év közöttiek. Részegek voltak és belém kötöttek – emlékszik vissza a neve elhallgatását kérő fiú – Megálltam, hogy ez most mi akart lenni, és akkor megindult felém az egyik. Levettem a szemüvegem, mert már nyilvánvaló volt, hogy mi lesz. Rámjöttek mind a hárman, rúgtak, még akkor is, amikor a földön voltam. A fejemre kaptam a legtöbbet. Egy üveget is felém dobtak, de nem találtak el. Egy idő után a támadók úgy döntöttek, elég volt, és bár az egyikük nehezen akarta abbahagyni a rugdosást, elindultak a belváros felé. – Hazagyalogoltam, és otthon láttam, hogy nézek ki – folytatja a fiú. – Elmentem az ügyeletre. Elláttak, a fülcimpámat négy öltéssel varrták össze.

A fiatalember nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, varratait csak az esettől számított tíz nap múlva veszik ki. Azt mondja, ha sebeit nem kezelné az orvosi utasításoknak megfelelően, még mindig fekete lenne az egész feje. A varratok kiszedéséig iskolába sem jár, a rendőrségen is kedden délután tett feljelentést. – Csoportos garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettesek ellen – tájékoztat Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr- főkapitányság sajtóreferense. – Megkezdődött az adatgyűjtés, a tanúk felkutatása. /tovább/

Reklámok
Explore posts in the same categories: cigányok, magyar-gyűlölet

%d blogger ezt kedveli: