A gyűlölet-próféta

zuroff.jpg

EFRAIM ZUROFF náci-vadász

Mint ismeretes, a Wiesenthal Központ 10 ezer eurót ajánlott fel az “Utolsó esély” nevezetű akciója keretében annak, aki “háborús bűnöst tud találni”. Euréka! Megvan az új áldozat, akit hamisan vádolhatnak, lejárathatnak és zaklathatnak. Képíró Sándor volt csendőr százados, aki részt vett az 1942. januárjában lezajlott délvidéki partizánellenes hadjáratban.

A Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodáját vezető Efraim Zuroff október 5-én, sajtótájékoztatón bejelentette, hogy rátaláltak Képíró Sándor “háborús bűnösre”. Egyúttal a már említett délvidéki eseményeket is – anélkül, hogy a mennyezet a fejére szakadt volna a hazugságtól – zsidóellenes razziának állította be. Zuroff indítványt nyújtott be a budapesti Katonai Főügyészséghez, kérve: ‘intézkedjenek a 62 évvel ezelőtt kirótt, de le nem töltött, tízévi szabadságvesztés végrehajtásáról.’ Képíró Sándort ugyanis “hűtlenségért” tíz év szabadságvesztésre ítélték 1944-ben, de ezt nem töltötte le.

Zuroff összemosta a háborús bűncselekmény fogalmát a hűtlenséggel. Nyilvánvaló hazugság, alaptalan vádaskodás, hiszen Szombathelyi Ferenc vezérezredest is, aki 1942-ben elrendelte a razziát, 1994-ben felmentette a Legfelsőbb Bíróság. Képíró Sándor lakcímét nyilvánosságra hozták, zaklatják, holott semmiféle bűncselekményt nem követett el. Felháborító, hogy 40 évnyi kommunista terror után egyetlen vörös gyilkost sem ítéltek el, azok ma is itt élnek közöttünk – magyarok vérével a kezükön. [Nemcsak közöttünk élnek, hanem ők uralkodnak az Országházban felettünk! tj] Ugyanakkor 90 éves aggastyánokat zaklatnak 60 évvel ezelőtti eseményekért, amikor is kötelességüket teljesítették és hazájukat szolgálták. —Keszthelyi József

Reklámok
Explore posts in the same categories: Háború, Társadalom, Történelem

%d blogger ezt kedveli: