Gyurcsányék a tavaszi ‘Purimra’ készülnek?

Rohamléptekben fegyverkezik a rendőrség image007.JPG
2006-12-29 HírTV — A parlament rendészeti bizottságának kormánypárti többsége jóváhagyta, hogy közbeszerzési eljárás nélkül vásárolhat tömegoszlató eszközöket a rendőrség. — Sürgősséggel 3 milliárd forintot szán erre a célra a kormány, így többek között a 120 gránátvetőt, az 1500 darab könnygázgránátot, az 5000 darab paprikasprayt és 11 új “rabomobilt” a tervezett határidőnél 4 hónappal korábban megkaphatja a rendőrség. A minisztérium képviselője ellenzéki politikusok többszöri kérése ellenére sem indokolta, hogy miért sürgősek a tömegoszlató eszközök. A Fidesz szerint a kormány “háborúra készül az emberek ellen”. [A Fidesz miért nem tett valamit a kormányzása idején, hogy mindez ne történjen meg?-tj]

Egy rohamrendőr felszerelésére 386 ezer forintot … költ a kormány, csak a védősisak 140 ezerbe kerül, a tömegoszlató gránátok darabja 15 ezer forint, de vesznek 4 kamerával ellátott parancsnoki járművet is, darabját 33 millióért. [Erre van pénz… rengeteg pénz! Ki lesz az eladó? Izrael?-tj] … Az ellenzéki képviselők szerint a kormány “fél a tavasztól”, ezért kér felmentést a közbeszerzés alól. Gál Zoltán szocialista országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

gewehr1.gif“A rendőrség majd brutálisan használja, …. a rendőrségnek törvényesen [..?!] kell használnia az eszközeit, azokat is, amelyeket ezekből a forrásokból be fog szerezni, aki pedig nem így csinál azt meg kell büntetni. Ennyi a dolog!”

kis-zoltan.jpgA [“szuper-demokratikus és humánus”–tj] Kis Zoltán, liberális [ne szépítgessünk! SZDSZ-es magyargyűlölő! –tj] országgyűlési képviselő hozzátette:

 “Az ember, amely ütögeti a rendőrt és szakad szét a pajzsa, akkor a televízió előtt én a rendőrnek szurokolok megmondom őszintén, amikor meg azt látom, hogy fekvő embert 4-5 rendőr a Deák téren rugdos, akkor meg a rendőr ellen szurkolok… Nos, én ezt a népi demokráciát rohadtul nem szerettem és nem szeretném, ha visszatérne. Demokrácia van, [?], és ha van demokrácia, abba belefér a szabad véleménynyilvánítás is. Tehát, ha tavasszal itt szabad véleménynyilvánítás leszpolice_brutality01.jpg a jogszabálynak megfelelően, legyen – sőt kell is, mert az mindig egy kontroll az adott kormánynak és az adott törvényhozásnak is, mert van egy határ, amit nem illik [?] túllépni.””

Második körben a liberálisok is megszavazták a beszerzést. A tömegoszlató eszközök vásárlását viszont most is kifogásolta az a Kis Zoltán, akit 1988-ban vertek meg a rendőrök, Gál Zoltán belügyminiszter-helyettessége idején.

Az szocialisták szerint azért van szükség könnygázgránátokra és paprikaspray-re, mivel a jövőben is a csendes többséget kell képviselniük.

juhasz_gabor.jpg Juhász Gábor szocialista [új-kommunista! -tj] országgyűlési képviselő, volt belügyi államtitkár szerint “a rendőrség az ősszel törvényesen járt el,” még Révész Máriusz esetében is: “Tisztelettel mondanám, hogy például szocialista képviselőt azért nem ért bántalmazás, mert ha ott is volt ilyen esemény, ha mondták neki, hogy menjen haza, akkor hazament.”

Október 23-án 1800 könnygázgránátot és 1600 gumilövedéket lőttek ki a rendőrök… (..)” [forrás: HírTV ]

gewehr1.gif Egyes külföldre kijutott hírforrások szerint, 2006 őszén a budapesti rendőrség mellett, mintegy 35 ezer magyarul nem, vagy alig beszélő idegen nemzetiségű — izraeli és orosz — karhatalmista segédkezett a tüntetők véresreveréséhez.

Reklámok
Explore posts in the same categories: 1956-2006, népfelkelés, Társadalom

%d blogger ezt kedveli: