Zsinóros zártövezet

Emlékszünk, amikor 1956 őszén bejöttek az oroszok, és a helyzet magaslatán tudatták velünk, hogy mostmár «távoznak az oroszok»? Aztán, mint a szerelmes férfi, aki nem tud a barátnője nélkül élni: az éj sötétjében Csapnál visszafordultak, hogy a legvéresebben leverjék a magyar szabadságharcot! Az egész kordon-ügy hasonlít ’56-ra! –tj

2007. február 2. — A Fidesz országgyűlési képviselői – élükön Orbán Viktorral – ma délelőtt lebontották Budapesten, a Kossuth teret elzáró, rendőrség által még tavaly ősszel felállított harc-a-foldert.jpgkordonokat. Előzőekben néhány fideszes képviselő tudott csak a tervről, Orbánék tehát a háttérben összeesküdtek, hiszen ma a frakcióülés szünetében, megfelelő célszerszámokkkal felfegyverkezve kezdtek munkához. Orbánék közölték azt is, hogyha szükséges, egy ‘esetleges szémonkérésnél lemondanak a mentelmi jogukról’.

A téren lévő rendőrök először éktelen telefonálásba kezdtek, majd azóta élőláncot alkottak a parlament előtt és lezárták a térhez vezető utakat, valamint a pesti alsó rakpart forgalmát is megállították. A térre egyre több ember érkezik. Sajnos, az egykor áruló szónokok is. Végre valamiért «dicséretet» is érdemel a Fidesz 152 országgyűlési képviselője.

A gyorshír után feltesszük a kérdést: mi jöhet ezután? /1/ A rendőrök újra kordont építenek a Kossuth téren, /2/ a kordont korábban lebontók pedig üléseznek. Talán elkésett akció volt ez, amit még ősszel meg kellett volna tenni! S az, hogy /3/az amerikai diplomaták már tegnap este tudtak az egészről, sok kérdést vet fel. /4/ Honnan kerültek elő olyan hirtelen az őszi, dobogóról szónokoló ügynökök, akik vélhetően szintén tudtak az egészről. Másképp nem lehettek volna azonnal a téren. A dolog persze nem ezzel oldódna meg, hiszen a teljes politikai “elitnek” távoznia kell, amiről jelenleg szó sincs.

gewehr1.gifÖsszegezve: a rendőrök építenek, azonosító jel nélkül, a képviselők eltüntek, a jelen lévő tömeg, élő láncot alkotva, megint magára maradt. Gyurcsány: «A rendőröktől elvárom, hogy végezzék a dolgukat.» /Hazai Levél/

Reklámok
Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: