Gőzlevezetési előjátékok? Provokáció?

mask.GIFVigyázat, magyarok! Itt valami nagyon aljas, sötét külföldi berkekben készített Forgatókönyv készül, megelőzve a Március 15-i Nemzeti Ünnepet.

2007. február 02. — «A Fidesz európai parlamenti és országgyűlési képviselői jogellenesen bontották el pénteken a Kossuth téri rendőrségi kordont. Az országgyűlési képviselők magatartása mintát adhat, márpedig a jogállamot nem lehet nem jogállami eszközökkel szolgálni.» – írja Sólyom László köztársasági elnök.

A rendőrség megkezdte a Kossuth téren a fémkordon újjáépítést, amelyet pénteken délelőtt a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői bontottak el.

A Kossuth téren, ahol a Fidesz akciójának hírére, mintegy három-négyszáz ember gyűlt össze, mintegy félezer rendőr alkotott élő kordont az elbontott kerítés helyén.

Több, a tavalyi Kossuth téri tüntetésekben szervezőként fellépett személy provokálni próbálta, leköpdöste a rendőröket. Egyes esetekben tettlegesség történt, dulakodás kezdődött a rendőrök és a tüntetők között. A tüntetők közül többen telefonálnak a történtek láttán, ilyenek hangzanak el: “most gyertek, most még be tudunk törni”. [forrás: MTI/hvg.hu]

Néhány parkoló autóra Árpád-sávos és nemzeti lobogót erősítettek. “Aki magyar idejön!” jelszóval próbálták csoportba szervezni az embereket. Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője úgy nyilatkozott a távirati irodának, hogy február 25-ig van területfoglalási engedélyük a Kossuth térre, szerinte akár már most is visszatérhetnek ide. Hozzátette: «nem zárkóznak el a Fidesszel való közös demonstrációtól sem.» Időközben a rendőrség lezárta a Kossuth térre vezető összes utcát, és leállították a forgalmat a Parlament épülete előtt az alsó rakparton is.

Reklámok
Explore posts in the same categories: népfelkelés, Politika, rendőrség, Társadalom

%d blogger ezt kedveli: