Cui bono? Kinek használt?

bullet.gif «Felhívás teljes nemzeti egységre, demokratikus jogászainkhoz és mindenkihez a Petícióhoz való csatlakozásra, és az egész demokratikus világra kiterjedő aláírásgyűjtés szervezésére. Ennek az írásnak két fő ihletője van:
1. A Fidesz tegnapi történelmi jelentőségű, hősies kiállása a demokrácia mellett. Ez most mindannyiunkat arra kötelez, hogy fejet hajtsunk Orbán Viktor és a Fideszt képviselők előtt, hogy ezt teljes nemzeti egységünkkel viszonozzuk és minden lehetséges eszközzel támogassuk a Fidesz és az egész nemzet diktatúrával szembeni ellenállásának ügyét….»

OConnellBeggars.gif[Ez a felhívás már a hazaárulás határát súrolja azok részéről, akik ma bármelyik parlamenti párt képviselői előtt leborulnak! Egyik előtt se, soha! Valamennyi idegenekkel paktumokat kötő hazaáruló! Ha valaki előtt fejet kellene hajtani az a sokat szenvedett magyar nép! Még mindig nem értik egyesek, hogy 1989 óta gondosan előre megírt Forgatókönyv szerint zajló eseményeknek vagyunk a tanúi, amit úgy hívunk, hogy ORSZÁGHÓDÍTÁS… gyurcsány megmondta: “Nem kell Magyarországon maradni, innen el lehet menni!”–TJ]

bullet.gifA másodikat már nem is idézem… ! Ami a Fidesz hősies kiállását és ellenállását illeti, az viszont vicsorgásra késztet. Tegyük helyére a tényeket, érzelgős kitörések helyett. Orbánék minden tiszteletet és becsületet megérdemeltek volna, ha a bontogatás után ott maradtak volna. Ha a bontogatás után össze-SMS-ték VOLNA híveiket, élére álltak volna a tömeg tüntetésének és kijelentették VOLNA, hogy addig innen nem mozdulnak, amig új választásokat nem ír ki, a karvalynak jobban beillő Sólyommadár!

Minderről viszont szó sem volt. A barikádokat szétszedték, millió fotóval ellátták a világot Orbánról (mint amikor anno Horn ünnepélyesen lebontatta a vasfüggönyt) és utána mindenki szépen eltávozott. A lényegtelen számú tüntetők csapatát pillanatok alatt kiseperték a rendőrök a térről, a barikádokat visszaállították és evvel befejeződött a nagy “demokratikus” jelenet.

Kérdezem én, mi értelme volt az egész bontogatásnak, ha azt nem követte semmi előre elhatározott akció? Kinek használt az, hogy a Kossuth téren egy óra hosszat nem éktelenkedtek a barikádok? Kinek a javát szolgálta az egész attrakció, ami mindössze annyit bizonyított be, hogy az emberek nagy többségének esze ágában sincs bedőlni a Fidesznek és kimenni az utcára mégegyszer elhagyottan, vezetők nélkül.

Szerintem újra valami trükknek vagyunk szemlélői illetve szenvedő alanyai. Ezért elnézését kérem mindenkinek, ha eszem ágában sincs fejet hajtani a Fideszes gárda előtt. — Metz Éva

Reklámok
Explore posts in the same categories: Magyar szemmel, népfelkelés, rendőrség

%d blogger ezt kedveli: