Ellenállni!

snowcrocus.jpg▐ Kanadában igen jól érzi magát a tél, pedig március van, s talán nem is veszi észre, hogy a természet készülődik: nemsokára itt a reményteli szép tavasz. Az ablakból nézegetem kertünk kopasz gyümölcsfáit, az ide-oda repdeső, eleséget kereső madarakat, a hóban ugrándozó mókusokat. Nézd csak! a hóvirág nem várja meg, hogy a hideg hó elolvadjon. Siet kibújni a sötétségből, ki a fényre, a szabadba! Milyen szép is a szabadság… Minden és mindenki a szabadságra vágyik! Aztán már látom behunyt szemeimmel a virágba borult cseresznye-, és almafákat, a tarka illatos kertivirágokat. Honnan tudja a természet mit kell tenni ilyenkor? Valahonnan központból adják az utasításokat, vagy minden egyes lény — növény, állat, ember — testében van jelen az a csodálatos Lény, amit úgy hívunk, hogy Isten?

Ha hiszel a Mindenség Teremtőjében, akkor látnod kell, érezned kell, hogywar_-death.GIF létezik gonoszság is, amely pusztít, rombol és maga a halál. Soha senki nem látta őt, és mégis létezik. Itt van köztünk: hazug, gonosz politikusok formájában, kapzsi dúsgazdagok testében, perverz életmódot terjesztő emberállatokban, ártatlan embereket véresre verő rendőrökben.

A Teremtő nem a fellegekben él és a sátán sem a vörös pokolban lakozik. Mindkettő az emberekben van: s olykor a jó győzedelmeskedik a gonosz felett. De amikor a gonosz kerekedik felül, az emberiség pusztulásra ítéltetett.

azert-is.jpgTestvéreim, magyarok! Nem prédikációnak szántam gondolataimat, hiszen nem vagyok pap. Mindezt nem csupán azért írom most le, mert a jövőnkbe vetett hitemet veszítettem, miközben mindenütt az uralkodó gonoszt látom: a csalást, a zsarnokságot, a gyűlöletet, a hazugságokat. Amikor a sátán a társadalom bizonyos gyenge jellemű, befolyásolható csoportjait a hatalmába keríti, rajtuk keresztül pusztít, rombol, kegyetlenkedik. Elgondolkodom, hogy a magyarságban a történelem során valahogy mindig ősszel és tavasszal lángol fel az olthatatlan szabadságvágy. Az elmúláskor és az újra éledéskor.

Gondolataimat azzal fejezném be, hogy valahol valamilyen rettenetes évszázados sátáni hatalom tört az emberiségre, amely a háttérből irányít. Ma az élet és halál ura, de ki tudja, talán holnap ….. és ez mindannyiunktól függ, hogy mikor mondjuk ki: SÁTÁNFAJZAT, ELÉG VOLT!

A történelem ingaórája már nagyon lassan elindult az ellentétes irányba, mert ez az Élet természetes rendje. Hideg zordon tél után reményteljes, napsugaras tavasz köszönt be. Addig is, ellent kell állnunk a szép szavaknak, a képmutatóknak és félrevezetőknek. Az ellenállás nagyon nehéz lesz, de létkérdésünk minden tőlünk telhetőt megtenni… — Tóth Judit

Explore posts in the same categories: Társadalom

%d blogger ezt kedveli: