Purimozni jöttek az izraeli katonák Budapestre?

1956-ban Kádár behívta az oroszokat, most Gyucsány behívta az izraelieket. Valami változott?… Naponta halljuk, hogy **Izraelnek joga van az önvédelemhez.** De akkor miért jönnek Izraelt védeni Magyarországra? … Mivel tapasztaljuk és egyre jobban, hogy a magyaroknak nincs joguk az önvédelemre, talán küldjünk több száz magyar katonát Izraelbe, hogy Magyarországnak is legyen joga az önvédelemhez? –tj

▐ HírTV — Több száz izraeli katona tartózkodik Budapest belvárosában. Nem sokkal ezelőtt rendőri felvezetéssel négy, sötétített üvegű autóbusz érkezett a Dohány utcai zsinagóga elé, majd kétszáz, kék bevetési ruhába öltözött izraeli katona szállt ki azokból. A nyakig felfegyverzett izraeli hadsereg váratlan magyarországi látogatása alkalmából ajánlom az alábbi cikket:

▐ „Csodálatos Purim” — Mialatt 1946 tavaszán — a hagyományos Purim idejében — a “felszabadított” Magyarországon már hetek óta akasztották a nemzet, “háborús bűnösökként” elítélt legjobbjait, Leon Spitz rabbi a régi hősöket példaként állítja a zsidó nép elé a The American Hebrew, 1946. március elsejei számában:

„Úgy kell elpusztítani az antiszemita férgeket, ahogy őseink tették 2,500 évvel ezelőtt. Márdokeus és a zsidók rendkívüli bátor harccal szálltak szembe az ellenséggel. Olyan bátorság volt ez, amilyet a Szövetségeseink katonái tanúsítottak a nácikkal és japánokkal szemben a második világháború idején. Olyan bátorság volt ez, amilyet Palesztina zsidó ifjúságának legszebb virágai tanúsítanak a Palesztina felszabadításáért vívott küzdelemben. Túl sokáig, többezer évig csak Jákob hangja, és az Izajás testvérére emelt kéz érvényesült. Talán elérkezett az idő, amikor a szerepet meg kell fordítani. Most engedjük, hogy Izajás siránkozzon és tiltakozzon a kultúr világ előtt, és Jákob pedig igazságos harcra emelje a kezét.

Sem erkölcse, sem lelkiismerete nincs az antiszemitának, aki csak egyetlen nyelvezetet ért, s akivel a saját szintjén kell elbánni. A Purim-zsidók megvédték a saját életüket, ugyanúgy az amerikai zsidóknak is szembe kell szállniuk a modern antiszemitákkal. Meg kell tölteni a börtöneinket antiszemita gengszterekkel, elmegyógyintézeteinket antiszemita őrültekkel, és harcolnunk kell minden idegen zsidógyűlölővel szemben. Üldöznünk és el kell ítélnünk a zsidógúnyolókat, a törvények legnagyobb erejéig. Meg kell alázni és szégyeníteni az antiszemita banditákat olyannyira, hogy örökre elmenjen a kedvük a társutazástól.” ▐ Elolvasom az egész cikket…»»

Reklámok
Explore posts in the same categories: judaizmus

%d blogger ezt kedveli: